Bireysel terapi kişinin içsel süreçlerini keşfetmesi, kendine ve diğerlerine yönelik farkındalığını artırması, duygu, düşünce ve davranışlarını değerlendirebilmesini geliştirir. Kendi yolculuğunda, alanında uzman kişiler eşliğinde gerçekleştirilen bir iyileşme yolculuğudur.
Bireysel terapi için en önemli etken terapist ve danışan arasındaki ilişkidir.
Bu ilişki iki kişi arasında gelişen ve iki tarafın tutumlarının da etkili ve etkileşim içinde olduğu iletişimdir. Terapist – danışan ilişkisinde bir taraf yardım alan, bir taraf profesyonel yardım veren olsa da insan olarak ikisi de eşittir ve ilişki bu eşitlik üzerinden kurulur.
Terapide esas olan güvenli bir ortamda yapılan, kişilerin birbirine güven duyduğu bir iletişim sağlamaktır. Bireysel terapi gündelik hayatta fark edilmeyen, yüzleşmekten geri durulan yönlerle temas etmeyi sağlayan içsel bir yolculuktur.
Terapi Süreci
Kişinin geçmiş yaşantıları ve gelecek planlarının bireyin farkındalığını artıran, kendini daha iyi tanımasını sağlayan bir değişim ve gelişim süreci olarak tanımlanabilir. Gizlilik, dinleme, anlama, empati, koşulsuz kabul, ve zaman verme ilkelerini temel alan psikoterapi sürecinde danışanların seanslara devamlılığı önemlidir. Terapistle kurdukları ilişkinin niteliği ve terapi isteğine bağlı olarak da değişim göstermektedir.
Terapide Neler Konuşulur?
- Duygusal süreçler
- Kaygı ve stres
- İlişki problemleri
- Kayıp ve yas
- İletişim problemleri
- Yaşamsal değişimlere uyum
- Özgürlük
- Anlamsızlık
Yukarıda sıralanan konuların tümü bireysel terapide çalışılabilir. Siz de içsel yolculuğunuzda size eşlik edecek bir uzman arıyorsanız, iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.
Comments are closed.